Sayfalar

21 Aralık 2012 Cuma

BALKABAKLI KEK

BU GÜN MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ BU GÜZEL KEK OLDU.
IKI GÜN ÖNCE YAPTIĞIM BALKABAĞI TATLISINDAN VE ŞERBETİNDEN KALMIŞTI.HEPSİNİ BIR ARAYA GETİRİP MİS KOKULU BIR KEKİM OLDU.




Malzeme.
3 su baradğı pişmiş balkabağı püresi
2 yumurta
1 su bardağı balkabağı şerbeti
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tarçınlı dekor vanılya
1 paket kabartma tozu
1 paket toz jöle
Yapımı.
Yumurta ve şekeri çırpalım.Şerbeti,sütü,sıvıyağı,vanılyayı da katıp karıştıralım.Un ve kabartma tozunuda ekleyelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsıye dökelim ve 170 derece fırında 40 dk pişirelim.Fırından çıkarınca söğuması için bir kenara bırakalım.1 paket jöleyi tarifine göre pişirelim.Ocağı söndürdükten sonra balkabağı püresinin yarısından bıraz fazlasını da joleye karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Kekimiz soğuyunca enıne ıkıye keselim ve ayırdıgımız püreyi taban katına yayalım.Ikıncı katı kapatıpjöleli karışımı üsüne yayalım.Ben en üstüne çikolata parçalarıyla süsledim sizler arzunuza göre süsleme yapabılırsınız.
Afıyet Olsun.