Sayfalar

21 Eylül 2012 Cuma

MİNİ TOPLAR

GÜNAYDIN SEVGILI ARKADAŞLARIM.HEPIMIZE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
BU SABAH İSTANBUL'DA SERİN VE RÜZGARLI BİR  HAVA VAR.YAVAŞ YAVAŞ SONBAHAR KENDINI HİSSETTİRMEYE BAŞLADI.
DÜN AKŞAM MUTFAĞIMDA BU GÜZEL KAKAOLU MİNİ TOPLAR VARDI.
HAFTA BAŞI YAPTIĞIM KAKAOLU KEK BİTMEYİNCE ONLARDAN TURUFF YAPMAK İÇİN MUTFAĞA  GİRDİM AMA MİSAFİR GELİNCE TURUFF YERİNE HİNDİSTAN CEVİZLİ BU TOPLARI YAPTIM.
İŞTE TARİFİ.


Malzeme.
6 dilim kakaolu kek kırığı
1 paket kakolu pasta dolgusu
2 çay bardağı saoğuk süt
1 paket hindistan cevızı.
 Yapımı.
Pasta dolgusunu ıkı çay bardağı sütle çırpalım ve kek kırığını içine karıştıralım.1 saat dolapta katılaşması için bekletelim.Hamur halıne gelen kekleri elimizi süte batırıp küçük parçalar koparalım ve avcumuda yuvarlayalım.Hindistan cevızıne bulalayılım.Dolapta 1 saat daha bekletelim.
Afıyet Olsun.