Sayfalar

31 Temmuz 2012 Salı

KAYISI PELTELİ İRMİK TATLISI

YENI BİR RAMAZAN AKŞAMINDAN  HERKESE MERHABALAR.
BU AKŞAM İFTAR SOFRASINA TATLI OLARAK BU SÜTLÜ VE MEYVALI TATLIYI YAPTIM.GÜNLERİN HALA SICAK GEÇTİĞİ BU RAMAZAN AKŞAMLARINDA HAFİF TATLILAR DAHA BIR RABET GÖRÜYOR.


Malzeme.
yarım kilo ayıklanıp doğranmış kayısı
3 yemek kaşığı şeker
1 paket toz jöle
1 kilo süt
10 yemek kaşığı silme irmik
2 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapımı.
Doğranmış kayısıları 3 yemek kaşığı şekerle suyunu çekene kadar pişirelim.Süt,irmik,un,şeker,vanilya karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve içine sıvı yağı karıştırıp soğumaya bırakalım.Paket jöleyi arkasındaki tarife göre pişirelim ve kayısıların içine döküp karıştıralım.Kabımızın iç kısmını streçfilimle kaplıyalım.Kayısılı jöleyi her köşeye eşit dökelim.İrmik tatlısınıda üstüne döküp kaşıkla bastıralım.Soğuyana kadar dışarıda daha sonra dolapta donmasını bekleyelim.
Afıyet Olsun.