Sayfalar

31 Mart 2012 Cumartesi

DEREOTLU- HAVUÇLU POÇALAR

MERHABALAR,BU GÜN MUTFAĞIMDA PİŞEN GÜZEL LEZZET BU HARIKA POÇALAR OLDU.İÇİNDEKİ DEREOTU KOKUSU MİS GİBİ EVE YAYILDI VE YUMUŞAKLILIDA TAM KIVAMINDAYDI.
DERE OTLU-HAVUÇLU POÇA
Malzeme.
1 adet büyük boy rendelenmiş havuç
1 avuç ince doğranmış dereotu
1 adet yumurta (sarısı üstü için )
1 çay bardağı peynır yada rende kaşar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu 
3,5 bardak un (gerekirse ilave edilebılır)
Yapımı.
Bütün malzmeyi karıştırp yoğuralım.Şekillendırıp yağlı kağıt 
serilmiş tepsiye dizelim.Ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek 
kaşığı su ekleyıp karıştıralım ve hamurların üstlerine sürelim.Üstlerine
çörekotu serpelim.Isıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Afıyet olsun.