Sayfalar

27 Kasım 2011 Pazar

SU MUHALLEBİSİ

SU MUHALLEBİSİ BENIM ÇOCUKLUĞUMUN TATLISIDIR.SOKAKTA VE OKUL ÖNLERINDE MUTLAKA BUNU SATANLAR OLURDU VE BENDE AFIYETLE YERDIM.TABI ANNEMİN BU KONUDA HİÇ AFFI YOKTU ÇÜNKÜ BUNLAR SOKAK SATICILARINDAN ALINMAZDI.ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK SATICISININ ÖNEMİ OLMUYOR VE ANNEDEN SAKLI YEMEĞE DEVAM EDILİYOR.BU AKŞAM KENDIME BU TATLIYI TEKARADAN YAPTIM,ÜSTÜNE GÜL ŞERBETİ DEGIL NAR SOSU HAZIRLADIM.KIZIMDA BENIM KADAR BU TATLYI SEVENLERDEN. HEP BIRLIKTE AFIYETLE BU GÜZEL TATLIYI YEDIK.
NAR SOSU DÖKÜLMEDEN ÖNCE
Malzeme.
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
yarım su bardağından bır parmak pazla buğday nişastası
sos için.
ıkı adet narın suyu
3 çay kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker(narın tadına bağlı olarak şekeri karıştırın)
Yapımı.
Su,süt,şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamı olana kadar pişirin.Pişen muhallebiyi ıslatılmış kaselere paylaştırın.Ilınıncaya kadar dışarıda bekletelim sonra dolaba kaldıralım.Narların suyunu sıkalım ve nişasta,şekeri ekleyıp pişirelim.Sos soğudukatan sonra muhallebilerin üstüne paylaştıralım.
Afıyet Olsun.