Sayfalar

21 Ağustos 2011 Pazar

KABAKLI BÖREK

HERKESE GÜZEL BİR PAZAR GÜNÜ DİLİYORUM.BU GÜN EV İŞLERİYLE BAYA BİR YORULDUM.BAYRAM YAKLAŞTIKÇA EV TEMİZLİĞİ,DÜZENİ BAYA BİR YORUYOR İNSANI.AKŞAM SAHUR İÇİN AÇMA BÖREK DÜŞÜNÜYORDUM AMA YORULUNCA VAZ GEÇTİM VE BU KABAKLI KOLAY BÖREĞİ YAPTIM. MÜCVER SEVENLER MUTLAKA DENESİNLER.

Malzeme.
4 adet kabak rendesi
1 pakey yumuşak margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yumurta birinin sarısı üstüne
200 gr beyaz peynır
1 paket karbonat
3 çay kaşığı tuz
aldıgı kadar un
nane yada dere otu
Yapımı.
Kabaklar ve nane harıcındekı bütün malzemeyi ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuralım ve 20dk buzdolabında dınlendirelim.Kabak rendelerıne tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ,nane yada dereotunu karştıralım.Dolaptan çıkan hamuru iki parçaya bölelim ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Yağladığımız tepsiye actığımız hamuru yerleştirelim.Üstüne kabakları eşit miktarda döşüyelim.İkinci hamuruda merdaneyle açalım ve kabakların üstüne düzgünce yayalım.İki hamurun birleşim yerlerini iyice kapatalım ve yumurta sarısını üstüne sürüp fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.